Granadirmarš

Pražena in deloma zabeljena jed iz testenin, kuhanega krompirja, čebule, mesnega zašinka in začimb. Granadirmarš je bila najbolj pogosta jed pri vojakih in kmetih med prvo svetovno vojno.

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 1 kg krompirja
  • 1 čebula
  • 0,25 kg testenin
  • ščep peteršilja
  • ščep soli
  • ščep popra
  • 2 žlici olja
  • 5 dag domači zašinek (prekajena vratovina)

Postopek priprave:

Na maščobi popražimo čebulo, ji dodamo na kocke narezan zašinek in na lističe narezan kuhan krompir. Dodamo kuhane testenine – polžke – in ponudimo. Jed lahko izboljšamo s kislo smetano ali z naribanim mladim sirčkom in peteršiljem ali drobnjakom.

« Cuisine

Interactive map of Zasavje

Find the points of interest in Zasavje.