Zajčji ajmoht

Zajčji ajmoht je gostejša, juhi podobna jed iz zajčjega mesa, slanine, začimb in domače jušne zelenjave.

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 1 kg zajčjega mesa brez kosti
  • 10 dag domače slanine
  • jušna zelenjava (poljubno glede na letni čas)
  • 10 dag moke
  • 5 dag olje
  • lovorjev list
  • 1 žlička brinovih jagod
  • ščep majarona
  • ščep popra
  • ščep soli
  • 1 jušna osnova (1 kocka)
  • 2 stroka česna
  • 1 čebula
  • ščep peteršilja ali drobnjaka

Postopek priprave:

Na vroči maščobi popečemo marinirano zajčje meso, dodamo sesekljano čebulo in jušno zelenjavo (narezano na kocke). Pomokamo, na hitro popražimo, dodamo strt česen in začimbe ter zalijemo z jušno osnovo. Med kuho dodamo dišavnice po okusu, solimo, popramo. Jed je kuhana, ko je meso mehko. Postrežemo jo s kislo smetano v lončeni posodi. Po okusu jo lahko še okisamo in potresemo s peteršiljem ali drobnjakom.

« Cuisine

Interactive map of Zasavje

Find the points of interest in Zasavje.